Nieuws

Mya update regelmatig de online agenda en deelt graag tips & tricks over hoe je de agenda maximaal kan gebruiken. 

Online afspraken boeken via de beslissingsboom in tijden van Corona

Praktijkoptimalisatie Tutorial
Veel praktijken beperkten daarom ook de afgelopen maanden de toegang tot hun online agenda en lieten patiënten zelf geen afspraak meer boeken. Het gevolg? Een telefoonlijn die terug roodgloeiend staat of een stijgende factuur van het callcenter. Maar is dat allemaal wel nodig? Moet je met oog op praktijkoptimalisatie terug minder performante manieren van werken binnen de praktijk gaan hanteren? Het antwoord is nee. Met een slimme online agenda kan je patiënten nog steeds zelf online een afspraak laten boeken, zélfs in tijden van corona.
Gwen Claes
slim agendabeheer

Continuïteit van zorg dankzij videoconsultaties in de Mya online agenda

Videoconsultatie Nomenclatuur
Door de social distancing maatregelen in de huidige Covid-19 periode werden heel wat behandelingen on hold gezet. Dit heeft implicaties voor de continuïteit van zorg voor patiënten. Het RIZIV breidt nu de mogelijkheid tot videoconsultatie uit voor heel wat beroepsgroepen. Naast artsen, psychologen en orthopedagogen, kunnen nu ook kinesitherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, vroedvrouwen en diëtisten gebruik maken van videoconsultaties. Verder zijn er uitbreidingen voor psychiaters, diabeteseducatoren en apothekers. Met deze totaalaanpak wil het RIZIV de continuïteit van zorg ondersteunen.
Dr. Lore De Raeve

Nu ook videoconsultaties voor eerstelijnspsychologische zorg

Preventie Praktijkoptimalisatie Videoconsultatie Nomenclatuur
De coronacrisis heeft een behoorlijke impact op het psychisch welbevinden van heel wat mensen. Daarom neemt het RIZIV nu tijdelijke maatregelen op vlak van eerstelijnspsychologische zorg door klinisch psychologen of orthopedagogen. Na de eerdere beslissing om videoconsultaties toe te laten voor artsen, mogen psychologen en orthopedagogen nu ook videoconsultaties doen. Het RIZIV creëerde hiervoor 2 nieuwe pseudonomenclatuurnummers. De maatregel geldt met terugwerkende kracht vanaf 14 maart.
Dr. Lore De Raeve

Nieuwe nomenclatuur teleconsultatie in tijden van Corona.

Preventie Videoconsultatie Nomenclatuur
Sinds vorige week mogen artsen teleconsultaties doen om het risico op de verspreiding van het Coronavirus in te perken. Nu zullen zij hier ook voor vergoed worden. Op 16 maart zette het Verzekeringscomité het licht op groen voor twee nieuwe nomenclatuurnummers, die tijdens de coronacrisis aangerekend mogen worden. Het tarief voor een telefonisch consult bedraagt 20 euro en wordt volledig terugbetaald. De patiënt betaalt geen remgeld. Deze regeling geldt met terugwerkende kracht vanaf 14 maart.
Dr. Lore De Raeve

Praktijkoptimalisatie dankzij slimme werkschema's

Praktijkoptimalisatie Tutorial
Herken je dit? Op vrijdagavond staat je agenda voor maandagochtend al volledig volgeboekt. Patiënten die een dringende afspraak nodig hebben, kunnen geen vrij tijdstip meer vinden en moeten noodgedwongen telefonisch contact opnemen met de praktijk. De week begint meteen hectisch. Na een drukke werkweek wil je op vrijdag graag wat vroeger stoppen om je kinderen of kleinkinderen op te halen van school. Jammer dat je vanaf 16u nog enkele minder urgente afspraken hebt opstaan, terwijl er tussen 14u en 16u geen enkele afspraak geboekt werd. Met Mya, de nieuwe online agenda voor de medische sector, krijg je terug vat op deze situaties. Lees hier hoe je met slimme werkschema’s de werking van je praktijk sterk kan optimaliseren.
Gwen Claes
slim agendabeheer