slim agendabeheer Tips & Tricks Praktijkoptimalisatie
door Christophe Michel

Bied je verschillende soorten consultaties aan, en zorgt dat al eens voor niet-geboekte consultatiemomenten? Dan kan deze nieuwe functie in de Mya online agenda wel eens jouw oplossing zijn!


Waarom laat je werkblokken automatisch wijzigen?

Dankzij deze nieuwe functie in Mya laat je het werkblok automatisch wijzigen na een bepaald tijdstip. Voorzie je in de voormiddag bijvoorbeeld tijd voor sport-onderzoeken die minstens een week vooraf ingepland moeten worden? Dan liep je vroeger het risico dat er tijdstippen ongeboekt bleven, omdat ze in de week ervoor niet meer geboekt konden worden door patiënten.

Om dat te vermijden kan je vanaf nu instellen dat het tijdstip niet verdwijnt voor de patiënt door een alternatief te voorzien. In het voorbeeldje van de sport-onderzoeken kan je patiënten dan gewone consultaties laten plannen, op de momenten die oorspronkelijk voor sport-onderzoeken voorzien waren.

Zo vul je efficiënt je agenda in, en vermijd je lege consultatiemomenten.

Bonustip: combineer je dit met prioruren? Dan voorkom je in bovenstaand voorbeeldje ook nog eens dat de gewone consultaties tussen de sport-onderzoeken geboekt worden. Je kan zo je dag beginnen altijd met alle sport-onderzoeken en pas wanneer die consultaties afgelopen zijn, start je met je gewone consultaties.

 

Hoe stel je dit in?

Bij het aanpassen van de toegang voor een werkblok, kan je aanduiden tot hoelang voor de afspraak een patiënt dit moment kan boeken. Nu heb je daar nog een extra optie: het selecteren van een alternatief werkblok.

Heb je een alternatief werkblok toegevoegd? Dan zal het tijdslot op dat moment niet gewoon onzichtbaar worden voor de patiënt, maar wijzigen in het alternatieve werkblok.

 

Is dit de juiste oplossing voor mij?

Het automatisch laten wijzigen van werkblokken kan een oplossing bieden voor heel wat situaties, maar het is zeker niet de enige manier om je agenda efficiënt in te plannen. Ook type afspraken kunnen in gelijkaardige situaties een waardevolle toevoeging blijken.

 

Twijfel je over de beste oplossing voor jouw praktijk? Geef ons dan even een seintje, en we zitten graag met je rond de tafel om te bespreken wat de beste oplossing voor je is.

Contacteer ons