slim agendabeheer Praktijkoptimalisatie
door Gwen Claes

Manueel tijdstippen blokkeren wanneer je een consultatie op verplaatsing hebt? Dat is vanaf nu verleden tijd!


Automatisch blokkeren van reistijd dankzij type afspraken

Vanaf nu kan je bij het aanmaken of aanpassen van een type afspraak niet alleen de reguliere tijdsduur van een afspraak instellen, maar ook de eventuele reistijd die hieraan verbonden is. Zo blokkeert het systeem automatisch de werkblokken voor en / of na de afspraak. 

Boek je de afspraak zelf in? Dan kan je deze reistijd heel flexibel invullen, zodat je heel nauwkeurig de juiste marge kan voorzien.
Wordt de afspraak daarentegen door de patiënt ingeboekt, dan zal het systeem rekening houden met de standaard reistijd die je hebt ingesteld.

 

Standaard reistijd toevoegen voor een type afspraak

De volgende instructies gaan ervan uit dat je al weet hoe type afspraken werken en ingesteld worden. Is dat niet het geval? Geen probleem, lees dan eerst even dit artikel over type afspraken.

Bij het toevoegen of aanpassen van een type afspraak vind je (onder het selectieveld "Duur type afspraak") een vinkje terug waarmee je aanduidt of je tijd wilt reserveren voor en / of na de afspraak. Wanneer je dit aanvinkt, zullen er enkele nieuwe instellingen zichtbaar worden. Eerst en vooral kan je aanduiden hoeveel tijd (in minuten) je wil blokkeren voor of na de afspraak. 

Vervolgens kan je aanduiden op welke werkblokken dit van toepassing moet zijn. Wil je bijvoorbeeld dat een gewoon consultatieblok wel geblokkeerd mag worden voor de reistijd, maar een intern vergaderblok niet? Dan kan je simpelweg enkel dat consultatieblok selecteren bij de instelling "Van toepassing op".

Nadat je dit ingesteld hebt, zal het systeem bij de online boeking door een patiënt automatisch rekening houden met de standaard reistijd die je ingesteld hebt. Ook wanneer je zelf intern een afspraak of consultatie inplant, zal de standaard reistijd automatisch ingevuld worden in het boekingsscherm. Je hebt uiteraard wel de mogelijkheid om de reistijd tijdens of na het boeken van een afspraak te wijzigen.

 

Instellen van reistijd tijdens het boeken van een afspraak

Plan je zelf een afspraak in via de agenda? Dan kan je bij het inplannen van de afspraak meteen de reistijd toevoegen (ook als er geen standaard reistijd ingesteld is).
Onder het start- en einduur van de afspraak zal je de velden "Tijd voor afspraak" en "Tijd na afspraak" zien staan. Daarmee kan je aanduiden hoeveel de reistijd voor en na de afspraak bedragen. Je kan hiermee ook de standaard reistijd die voor een specifiek type is ingesteld overschrijven.

Heb je nog vragen hierover? 
We lichten het graag voor je toe.

Contacteer ons