door Gwen Claes

Een toegankelijke en eenvoudige patiëntenboeking via je website kan het telefoonverkeer verminderen. Zo bespaar je tijd, die je kan besteden aan een kwalitatieve patiëntenzorg. Binnen Mya hebben we daarom de mogelijkheid ontwikkeld om de patiëntenboeking rechtstreeks op je eigen website te laten plaatsvinden.


Zo boeken patiënten momenteel hun consultatie

Momenteel worden patiënten doorgestuurd naar het boekingsplatform, in hetzelfde of in een nieuw tabblad. Hoewel ons boekingsplatform volledig voorzien is om de boeking zo eenvoudig mogelijk te maken, kan een integratie in de website nog steeds bijkomende voordelen met zich meebrengen.

 

Hoe kan je de patiëntenboeking integreren in je website?

Met de integratie van Mya wordt de patiëntenboeking naadloos opgenomen in je eigen website. Het enige wat je bovendien zelf moet doen, is een stukje code aan je webbouwer bezorgen. Je kan het boekingsproces op 2 mogelijke manieren aan je website toevoegen:

Een knop "Maak afspraak" rechtsonder op de pagina

Dit biedt patiënten een eenvoudige en zichtbare manier om hun consultatie in te plannen via je website. De patiënt kan altijd meteen klikken om een consultatie in je website de patiënt, ongeacht waar op de pagina hij of zij zich bevindt. Wil je eens zien hoe dit werkt? We hebben een voorbeeldje geplaatst op onze homepagina.

 

Een kader in een pagina

Een alternatief is dat je een aparte pagina aanmaakt voor het boeken van een afspraak. Op deze pagina kan je vervolgens de boekingsmodule toevoegen. Ook hiervan hebben we een voorbeeldje klaargezet.

Bovendien kan je webbouwer de kleuren van de integratie eenvoudig aanpassen aan de huisstijl van de website, waardoor het geheel er professioneel en consistent uitziet. Heb je nog geen website, of geen webbouwer die dit voor jou kan doen? Neem dan zeker eens een kijkje naar onze Izzy-websites.

 

Waarom laat je patiënten rechtstreeks via je website consultaties inplannen?

Duidelijk voor de patiënt

Doordat de patiënt de website niet hoeft te verlaten naar een extern platform, maar de boeking volledig op de website zelf kan voltooien, is alles heel duidelijk voor de patiënt. Ze blijven op vertrouwd terrein en weten precies waar ze terecht kunnen bij vragen over hun afspraak. Dit bevordert het gebruiksgemak en de tevredenheid van de patiënten.

Snel overzicht van beschikbare afspraken

Met de integratie van Mya is het voor patiënten heel overzichtelijk om te zien welke afspraakmomenten beschikbaar zijn. Of ze nu hun mobiel of pc gebruiken, de boekingsmogelijkheden worden meteen duidelijk weergegeven. Dit bespaart de patiënten tijd en moeite bij het zoeken naar een geschikte afspraak.

 

Interesse?

 

Integreer je Mya agenda dan zonder meerkost in je website. Heb je hier interesse in? Geef ons dan gewoon even een seintje, telefonisch of via support@mya-agenda.be, en we bezorgen je alles wat je nodig hebt.