slim agendabeheer Tips & Tricks Praktijkoptimalisatie
door Gwen Claes

Wil je snel en flexibel een reeks consultaties voor een patiënt inboeken, zonder dat dit voor conflicten zorgt met bestaande afspraken? Dat kan nu dankzij de nieuwste uitbreiding in de Mya online agenda.


Wat zijn herhalende consultaties? 

Heb je meer dan 1 consultatie nodig om een goede zorg voor je patiënt te garanderen? Dan kan je gebruik maken van herhalende afspraken. Hiermee boek je ineens een reeks afspraken in, die netjes aan elkaar gekoppeld zijn. Enkele voordelen van het gebruiken van herhalende afspraken zijn: 

  • Veel sneller dan het inboeken van aparte consultaties 
  • Je hebt altijd een overzicht hoeveel consultaties er al plaatsvonden, en hoeveel er nog zullen plaatsvinden 
  • Je kan gegevens automatisch in alle gekoppelde afspraken aanpassen 
  • Je kan conflicten met reeds geboekte consultaties vermijden 

 

Hoe boek je herhalende consultaties in? 

Wanneer je een afspraak inboekt, kan je via het selectieveld ‘Eenmalige / Herhalende afspraak’ aanduiden dat je een herhalende afspraak wil inboeken. 

Vervolgens kies je dan zelf via welke structuur de herhaling zal plaatsvinden. Wekelijks, maandelijks, of misschien stem je gewoon ter plekke 4 momenten af die passen voor de patiënt, zonder dat daar noodzakelijk een vaste structuur aan verbonden is? Het kan allemaal. 

Kies je voor dat laatste? Selecteer dan ‘Zelf afspraakmomenten selecteren’. Wanneer je de consultatie vervolgens opslaat, duid je zelf de momenten aan waarop de consultaties zullen plaatsvinden. 

 

Wat als een consultatiemoment overlapt met een andere afspraak? 

Wanneer je een consultatie meerdere dagen per week of maandelijks laat herhalen, is het natuurlijk mogelijk dat er op 1 van die momenten in de toekomst al een afspraak ingepland stond. Maar geen zorgen, die conflicten los je snel en efficiënt op.

Wanneer dit gebeurt, zal je namelijk in het overzicht meteen zien welke afspraken overlappen met een reeds geplande afspraak. Vervolgens kan je die afspraken eenvoudig verplaatsen via het conflicten-scherm. 

Overzicht herhalende afspraken in Mya online agenda
Meer info hierover?

Contacteer ons

Dan zitten we even samen om de nieuwe mogelijkheden toe te lichten, en te bekijken hoe jij hier je voordeel mee kan doen.

Neem contact op