door Gwen Claes

Heb je ondanks een online agenda toch nog veel telefoonverkeer in de praktijk? Een geoptimaliseerde praktijkwebsite helpt je om het telefoonverkeer te verminderen, zodat je meer tijd kan besteden aan patiëntenzorg.


Een praktijkwebsite is een belangrijk instrument om verschillende redenen. Wij geven je enkele tips waarmee je jouw website en praktijk kan verbeteren.

 

Laat patiënten afspraken boeken op een manier die zowel voor hen als voor jezelf makkelijk is

Patiënten boeken hun afspraken altijd op de manier die voor hen het eenvoudigst is. Vindt jouw patiënt de weg niet naar je online agenda? Dan zal hij of zij de telefoon nemen, en verlies je alsnog tijd aan telefoontjes. Het is dus belangrijk dat je een toegankelijke en vindbare website hebt, die de patiënt onmiddellijk doorverwijst naar jouw online agenda.

Patiënten hebben snel een zorgverstrekker nodig wanneer ze ziek of gekwetst zijn. Daarom is het belangrijk dat de patiënt onmiddellijk alle relevante info vindt op jouw praktijkwebsite. Zorg dus voor een professionele, overzichtelijke en vlot navigeerbare website. Je contactgegevens moeten duidelijk zichtbaar zijn op de startpagina, zodat de patiënt daarvoor niet moet scrollen.

Maak ook het boeken van een afspraak zo eenvoudig mogelijk. Jouw patiënten moeten in een oogwenk zien op welke manier ze de afspraak boeken. Om jouw patiënten nog meer gebruiksgemak te bieden, koppel je het afsprakensysteem aan je praktijkwebsite. Hoe doe je dat? Voorzie een link naar jouw online agenda, of maak het mailadres en telefoonnummer klikbaar. Je kan links naar je Mya online agenda aanmaken in het menu ‘Instellingen’ – ‘Persoonlijke instellingen’ – ‘Links’.

 

Vermijd overbodig telefoonverkeer in je praktijk

Vermijd dat patiënten je planning opvullen met afspraken en telefoontjes met simpele vragen die je online al kon beantwoorden. Plaats regelmatig een blog of artikel op je website, en bezorg jouw patiënten al informatie voordat ze jouw praktijk contacteren. Zo toon je je expertise en creëer je een vertrouwensband. Als kers op de taart verbetert dat ook jouw vindbaarheid in Google en andere zoekmachines.

Je agenda staat boordevol en je moet sommige patiënten onmiddellijk doorverwijzen? Vermijd dat door links naar andere medische sites op je praktijkwebsite te voorzien. Niet iedere patiënt is gebaat bij een bezoek aan jouw praktijk. Zorg er wel voor dat je enkel naar betrouwbare websites verwijst. Want je wil jouw patiënten natuurlijk geen foute informatie aanbieden.

 

Maak je praktijkwebsite mobiel toegankelijk

50% van alle websitebezoeken in 2020 gebeurden via mobiele apparaten. Bovendien is mobiele toegankelijkheid een cruciale factor bij het bepalen van de Google rankings. Een website ontwerpen voor pc’s en laptops volstaat dus niet meer. Je hebt een praktijkwebsite nodig die mobiel toegankelijk is.

 

Wil je een gebruiksvriendelijke praktijkwebsite?

Beschik je niet over de tijd of middelen om bovenstaande puntjes zelf uit te voeren? Of wil je gewoon een eenvoudige en snelle manier om jouw website te optimaliseren? Kies dan voor een gebruiksvriendelijke template-website. Dankzij de totaaloplossing van Izzy creëer je eenvoudig en snel een geoptimaliseerde praktijkwebsite. Izzy ontzorgt jou volledig, en je geniet moeiteloos van een sterke online aanwezigheid.

Toon me hoe ik mijn praktijkwebsite verbeter