slim agendabeheer Praktijkoptimalisatie
door Gwen Claes

De MYA online agenda staat nooit stil. We zijn voortdurend in de weer om je agenda te verbeteren. Ontdek enkele nieuwe features.


Zoek een vrij tijdstip in de agenda

We optimaliseerden de functie Zoek vrij tijdstip. De functie is nu eenvoudiger, overzichtelijker en sneller dan voorheen. Ideaal wanneer je een patiënt aan de telefoon hebt om een afspraak te boeken.  

Wat verschilt er? 

  • Eerst en vooral werd de interface onder handen genomen. De resultaten worden niet langer in een lijst getoond, maar in een duidelijk overzicht. 
  • De functie werkt veel sneller dan voorheen. Je hebt in no-time je afspraakmoment gevonden en geboekt. 
  • Meer flexibiliteit: Je kiest zelf in welke agenda’s je zoekt. Kies uit het groepsoverzicht, de groepen die je zelf hebt aangemaakt, of maak zelf een selectie uit de artsen. Nadat je een selectie hebt gemaakt kan je nog steeds filteren bovenaan het scherm. 

 

Voeg een belangrijke mededeling toe aan de bevestigingsmail 

Vanaf nu kan je op agenda-niveau een belangrijke mededeling toevoegen aan de bevestigingsmail en herinneringsmail. Zo geef je per arts altijd de juiste info mee aan de patiënt. Je doet dat bij Persoonlijke instellingen - Agenda voorkeuren, in het tabblad patiënt 

De boodschap verschijnt in de mail met een rode omkadering, zodat de boodschap opvalt, en de patiënt de informatie niet kan missen. 

 

Uitgebreide zoekfunctie in je agenda

De zoekfunctie in de agenda werd uitgebreid. Je kan nu patiënten, afspraken in de toekomst en afspraken in het verleden opzoeken. Bovendien kan je ervoor kiezen om te zoeken in de agenda van één arts, zowel als in alle agenda’s.  

 

Informeer patiënten snel met de sms-knop

Je vindt vanaf nu een sms-knop terug in je agenda. De knop werd toegevoegd in het overzicht van patiënten, de patiëntfiche en aan de pop-up van de afspraak. Hierdoor kan je een individuele patiënt razendsnel informeren met een gepersonaliseerde sms. 

 

Personaliseer het groepsoverzicht per medewerker 

Werk jij graag in een groepsoverzicht met kleine werkblokjes, terwijl je collega grotere werkblokken verkiest? Dat is geen enkel probleem meer. Je ziet het groepsoverzicht vanaf nu zoals jij het wil. Je stelt je voorkeuren in bij persoonlijke instellingen - Agenda voorkeuren - Agendaweergave. Die instellingen worden toegepast op je groepsoverzicht. Dat bied je nog meer controle over je eigen agenda-ervaring. Zodat zowel jijzelf als je collega’s met een agenda op maat kunnen werken. 

 

Versleep werkblokjes en afspraakmomenten eenvoudig

Je beheert je agenda nu nog eenvoudiger. Vanaf nu kan je alle werkblokken eenvoudig verslepen in je agenda. Naar een ander moment, of zelfs een andere arts. Dat zorgt voor meer flexibiliteit en efficiënter agendabeheer. Ook niet-geboekte slotjes kan je snel verslepen naar een ander moment. Het systeem geeft je dan automatisch de keuze of je het oorspronkelijke tijdstip wil blokkeren. 

  

De optimalisaties en nieuwe functies die we toevoegen aan de agenda kiezen we niet zomaar. We gebruiken de input en feedback van zorgverleners om samen aan de agenda te bouwen. Is er een functie die jou het leven eenvoudiger kan maken? 

Geef snel feedback