slim agendabeheer Praktijkoptimalisatie
door Gwen Claes

Verliest je secretariaat tijd met het aanmelden van patiënten? Wil je altijd weten wie in de wachtzaal aanwezig is? Met het wachtkamerscherm melden patiënten zich eenvoudig en laagdrempelig zelf aan in je praktijk.


Bespaar tijd met het wachtkamerscherm 

Je bespaart tijd omdat de patiënten zichzelf kunnen aanmelden. Daardoor wordt je secretariaat niet voortdurend belast met het aanmelden van de aanwezige patiënten. Bovendien zie je in je agenda onmiddellijk wanneer de patiënt aanwezig is in de wachtkamer omdat er automatisch een status toegewezen aan de afspraak. Bijvoorbeeld de status ‘In de wachtzaal’. 

 

Hoe werkt het wachtkamerscherm? 

Je kan het wachtkamerscherm ter beschikking stellen via de tablet-app of via waitingroom.mya-agenda.be. Wanneer de patiënt in de praktijk aankomt, kan hij of zij zichzelf hiermee aanmelden. De patiënt doet dat door zijn of haar geboortedatum in te vullen. Wanneer er meerdere patiënten met dezelfde geboortedatum op dezelfde dag een afspraak hebben, moet de patiënt ook zijn of haar naam invullen. 

Nadat de patiënt zichzelf heeft aangemeld zal automatisch een status toegewezen worden aan de afspraak. De arts ziet dan onmiddellijk in de agenda dat de patiënt in de wachtzaal aanwezig is. 

 

Hoe installeer je het wachtkamerscherm? 

Heel eenvoudig. Contacteer ons, en wij brengen het meteen in orde. We bezorgen je de code die we vervolgens koppelen aan het wachtkamerscherm. Daarna kan je de teksten die getoond worden op het wachtkamerscherm volledig personaliseren.  

 

 

Het wachtkamerscherm gebruiken in je praktijk? 

Contacteer ons