door Christophe Michel

Ontdek via deze eenvoudige tutorial hoe je snel aan de slag kan gaan met de module videoconsultaties in je Mya online agenda. We tonen je hoe je een werkblok 'videoconsult' aanmaakt, hoe je deze in je werkschema plaatst en ten slotte hoe je als zorgverstrekker de videoconsultatie kan starten.


Waarom videoconsultaties nu zo belangrijk zijn?

Naar aanleiding van de wereldwijde uitbraak van Covid-19 kondigde de Nationale Veiligheidsraad op donderdag 12 maart 'social distancing' maatregelen af die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Lees hier alles over Social distancing.

Eén van de maatregelen is om zoveel mogelijk op afspraak te werken, zo weinig mogelijk patiënten in de wachtzaal te hebben en waar mogelijk tele- of videoconsultaties toe te passen. Voor tele- en videoconsultaties bestaan sinds kort ook 2 nieuwe nomenclatuurnummers die u kan aanrekenen.  

Hoe een videoconsultatie activeren in de Mya online agenda?

Het is heel eenvoudig om van start te gaan met videoconsultaties in de Mya online agenda.
In 2 kleine stappen kan je als zorgverstrekker binnen je praktijk hiermee van start gaan.

  1. Je gaat naar werkblokken en maakt een nieuwe werkblok aan (bv. "videoconsultaties).
    Kies de duurtijd van het slot, geef aan dat dit boekbaar is en plaats bij "tekst vrij slot" de duidelijke benaming "Boek videoconsultatie".
    Op het tabblad 'toegang' selecteer je wie dit slot mag boeken en geef je ook aan dat het een werkblok voor videoconsultatie is.



  2. In je werkschema plan je het nieuwe werkblok in op de momenten dat je videoconsultaties wilt laten boeken door de patiënt.
    Vergeet niet om je werkschema op te slaan. Klaar!

Hoe boekt de patiënt een videoconsultatie?

Ook voor de patiënt is het boeken van een videoconsultatie eenvoudig. De patiënt klikt het slot aan zoals altijd, vult zijn gegevens in en klaar. Na het boeken van de afspraak ziet de patiënt op zijn scherm meteen een link naar de videoconsultatie. Daarnaast kan hij ook een bevestigingsmail ontvangen met de link en enkele duidelijke instructies. 

 

Hoe ga je als patiënt naar de videoconsultatie?

Met de link, die de patiënt ontvangt na het boeken van een afspraak, kan hij naar een unieke videokamer gaan. Vanaf 15 minuten voor de start van de videoconsultatie kan de patiënt gaan klaarzitten in de videokamer. Is hij vroeger op de afspraak, dan is de consultatieruimte nog niet geactiveerd en krijgt hij onderstaand scherm te zien.

 

Hoe ga je als zorgverstrekker naar de videoconsultatie?

Als zorgverstrekker klik je in je weekoverzicht op de afspraak. Het detailvenster van deze afspraak toont vervolgens een duidelijke knop voor de videoconsultatie. Als je op deze knop klikt, ga je naar de virtuele consultatieruimte voor deze afspraak. Ook hier is de regel dat deze kamer pas 15 minuten voor de consultatie actief wordt en geopend kan worden. Voor iedere consultatie is deze kamer uniek. Na de consultatie klik je op de knop "end room" om de videoconsultatie te stoppen. Om de volgende videoconsultatie te starten, open je de volgende afspraak in je agenda. Van hieruit ga je naar een nieuwe unieke consultatieruimte. 

 

Wat is de prijs van een videoconsultatie?

Er zal een kostprijs aangerekend worden van 0.45 euro per videoconsultatie van maximaal 15 minuten. Per bijkomende minuut betaalt u 0.03 euro.

Meer info?

Bent u ook benieuwd hoe onze module videoconsultaties werkt? Neem dan snel contact op met Mya via hallo@mya-agenda.be. Wij geven u graag een demo. Online uiteraard om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.