Werkschema's

Hoe stel ik een nieuw/ tijdelijk werkschema in?

Je kan eenvoudig een nieuw werkschema aanmaken volgens deze instructies. Wanneer je een tijdelijk werkschema aanmaakt, moet je het vinkje standaard niet aanvinken. Het systeem zal het tijdelijke werkschema automatisch voorrang geven ten opzichte van het standaard werkschema dat op dat moment actief is.

Wat zijn type afspraken?

Je werkschema is opgebouwd uit werkblokken. Type afspraken fungeren als een laag daarbovenop. Je kiest zelf op welke werkblokken ze ingeboekt worden.  Zo kan je bijvoorbeeld een werkschema aanmaken bestaande uit allemaal dezelfde werkblokken, en patiënten (en jezelf) afspraken via typen laten boeken. Je ziet dan meteen waarvoor de patiënt komt, en bovendien worden het formulier, de tijdsduur, etc. aangepast op basis van het type afspraak. Je hebt dus altijd een mooi overzicht, en de juiste informatie.

Hoe maak/pas ik een type afspraak aan?

Klik rechtsboven in je agenda op het tandwiel om naar de instellingen te gaan. Vervolgens klik je in de donkerblauwe balk op Type afspraken. Je ziet dan het overzicht met alle typen. Klik rechtsboven op Toevoegen om een type afspraak toe te voegen, of naast een bestaand type op de blauwe knop om een type afspraak aan te passen.

Hoe maak/pas ik een werkblok aan?

Klik rechtsboven in je agenda op het tandwiel om naar de instellingen te gaan. Vervolgens klik je in de donkerblauwe balk op Werkblokken. Je ziet dan het overzicht met alle werkblokken. Klik rechtsboven op Toevoegen om een werkblok toe te voegen, of naast een bestaand werkblok op de blauwe knop om een werkblok aan te passen.

Hoe maak ik een eenmalige aanpassing in mijn schema?

Je kan eenvoudig aanpassing maken in je schema door slotjes te blokkeren of uitzonderingen toe te voegen.

Hoe (de)blokkeer ik een tijdstip?

Je kan een tijdstip op verschillende manieren blokkeren.

• Je klikt met je rechtermuisknop op een slotje, en vervolgens klik je op Blokkeer tijdstip.
  • Je klikt op het tandwiel om naar de instellingen te gaan. Vervolgens klik je in de donkerblauwe balk op Tijdstippen blokkeren. Hier kan je eenvoudig meerdere sloten en volledige dagen blokkeren en deblokkeren.
  • Je kan ook snel een volledige dag blokkeren door in de witte balk bovenaan te klikken met de rechtermuisknop. Vervolgens voeg je een nieuwe dagafspraak toe en vink je Sloten blokkeren aan.
  • Je kan sloten voor meerdere dagen blokkeren door een vakantieperiode toe te voegen.

Hoe voeg ik een uitzondering toe?

De snelste manier om een uitzondering toe te voegen is door in de agenda met je rechtermuisknop op een leeg tijdstip (of rechts naast een bestaand slot) te klikken. Vervolgens klik je op Uitzondering / slot toevoegen. Dan kies je wel werkblok je wil toevoegen, en hoeveel opeenvolgende slotjes je daarvan wil toevoegen. Duid je Nieuwe afspraak aan in plaats van Uitzondering / Slot toevoegen? Dan kan je de afspraak meteen inboeken.

Je kan uitzonderingen ook toevoegen via Instellingen – Uitzonderingen.

Waar vind ik een overzicht van alle uitzonderingen?

Klik op het tandwiel om de instellingen te openen. Vervolgens klik je in de donkerblauwe balk op Uitzonderingen. Je vindt hier een overzicht met alle aankomende uitzonderingen in je agenda. Je kan de uitzonderingen hier bovendien ook wijzigen of verwijderen, of nieuwe uitzonderingen toevoegen. Klik op de witte knop Afgelopen uitzonderingen om een overzicht van alle uitzonderingen in het verleden te raadplegen.

Heb je nog andere vragen over werkschema's?

Neem contact met ons op. We beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Werkschema's